LOHJAN KEILAILULIITTO RY        

 

1968-1970
Lohjan Keilailuliitto ry perustettiin 17.10.1968, jolloin perustavassa kokouksessa oli läsnä 35 henkilöä.


Perustavassa kokouksessa valittiin 9-henkinen johtokunta hoitamaan perustamismuodollisuudet ja allekirjoittamaan perustamiskirja.
Johtokuntaan valittiin: - ins.  P.Påhlson, T.K.Urhola, O.Karjalainen, V.Koskinen R.Maaranen, tullipm. T.Putkonen,       kp J.Mäkijärvi, joht. A.Hakava, toim. J.Heikkinen
Johtokunta piti järjestäytymiskokouksensa 23.9.1969, jolloin Lohjan Keilailuliiton ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Timo K Urhola, ja sihteeriksi Jorma Heikkinen.
Johtokunnan kokouksessa 26.11.1969 todettiin, että paikkakunnalle oli perustettu 15.11.69 mennessä 21 keilakerhoa, joissa oli yhteensä 357 jäsentä. Tällöin päätettiin esittää Keilahalli Oy:lle että sen tulisi hankkia 8 rataa 6:n radan sijaan.
Johtokunnan kokouksessa 22.4.1970 hyväksyttiin Lohjan Keilailuliiton säännöt rekisteröitäviksi.  Todettiin myös kerhojen lisäntyneen 24:ään ja jäsenmäärän 390:een.
Kulunut toimintakausi oli ns. järjestäytymiskausi ja ensimmäisen varsinaisen keilakauden alkaessa oli 1.9.1970 perustettu 29 keilakerhoa, joissa rekisteröityjä jäseniä oli 445.

Seuraavaksi on pieni yhteenveto Lohjan Keilailuliiton ja lohjalaisen keilailun tapahtumista.

1970-1971
Lohjan Keilailuliittoon kuului kauden päättyessä 30 keilakerhoa, joissa oli yhteensä rekisteröityjä jäseniä 559, näistä 449 mies- ja 110 naiskeilaajaa.
Liittomme ensimmäisessä liitto-ottelussa, joka keilattiin Ahvenanmaan Keilailuliittoa vastaan Lohja hävisi sekä kotona että Maarianhaminassa selvin numeroin.
Liiton mestaruuden voitti miesten puolella Tenho Putkonen KirKe ja naisten puolella Liisa Ahlroth LNK.  Miesten sarjamyllymestari oli RäMe ja naisten LNK.
Suomen Keilailuliiton 33:na jäsenliittona Lohjan Keilailuliiton ensimmäisen keilakauden tulokset puhukoon seuraavassa selvää kieltään miten lohjalaiset ovat ottaneet keilailuin omakseen: - 30 jäsenseuraa, -560 rekisteröityä keilaajaa, - 750 harjoitusheittäjää viikossa, -6500 kilpailusuoritussta.

1971-1972
Keilakerhoja oli edelliseen kauteen nähden yksi vähemmän ja jäsenmäärä väheni 481:een. Nämä asiat johtuivat lähinnä siitä, että alkuhuuman mentyä, jäi jäljelle aktiivinen keilaajajoukko. Kilpailusuorituksia kauden aikana oli yhteensä n. 8000.
Liiton  mestaruudet veivät Kalevi Örnberg RäMe ja Britt-Marie Fäldt SuFiKa. Pari- ja joukkuekilpailut voitto Keila-12. Sarjamyllymestarit olivat miehissä RäMe ja naisissa SuFiKa. Valtakunnansarjoihin osallistui Lohjalta neljä seuraa.
Juniorikeilailu oli vahvaa liittomme ensimmäisinä vuosina, sillä Timo Hänninen ja Kimmo Linden selvisivät junioreiden EM-kisoihin ja kaudella 1971-72.  Liittomme ensimmäinen Suomenmestaruus saavutettiin, kun Keila-12 voitti B-SM-kisoissa parikilpailun Aulis Stickin ja Jorma Laitisen ansiosta.

1972-1973
Jäsenmäärä väheni edelleen ns. ei aktiivien ansiosta, mutta kilpailusuoritusten määrä lisääntyi yli 200 suorituksella. Harjoitusillat olivat myös edelleen täysiä. Liiton mestaruuden voitti Jorma Laitinen ja Britt-Marie Fäldt, miesten joukkuekilpailut voitti Keila-12 ja naisten parikilpailun voitti SuFiKa. Sekä miesten että naisten sarjamyllymestari oli RäMe. Liitto-otteluvastustajiimme liittyivät Riihimäki ja Tammisaari. Ensimmäinen liittomyllymestaruus saatiin Lohjalle, voittajina hyvin menestyneet juniorikeilaajamme. Keijo Loskin ja Kimmo Linden toivat junioreiden PM-kisoista kaksi joukkuehopeaa. Kalevi Örnberg RäMe saavutti ensimmäisenä liittomme suurmestaruuden.

1973-1974
Liittomme jäsenseurojen määrä oli pudonnut 24:ään ja rekisteröityjä jäseniä oli 383. Liittomme sai järjestettäväkseen ensimmäiset SM-kisansa. Kyseessä oli B-SM-kisa, johon osallistui 1521 keilaajaa. Liiton mestaruuden voitti Keijo Loskin ja Maisa Järvinen. Miesten joukkuemestaruuden voitti Keila-12 ja parimestaruuden SuFiKa, naisten parimestari oli Y-Ke. Sarjamyllymestarit olivat RäMe ja Y-Ke. Naiset pelasivat ensimmäisen liitto-ottelunsa, vastustajana oli Kerava ja lohjalaisnaiset voittivat ottelun. Valtakunnansarjoihin osallistui ja yhdeksän lohjalaisseuraa. Nuoret keilaajamme menestyivät edelleen sekä PM- että EM-kisoissa. Kauko Taponen RäMe saavutti Lohjan Keilailuliiton Suurmestaruuden toisena keilaajana. Liittomme vahvuuksiin nousi myös firmakeilailu, kun Nokia-Kaapeli voitti firmakeilailun Euroopanmestaruuden.

1974-1975
Liittoon kuului toimintakauden aikana 22 jäsenseuraa ja niissä oli rekisteröityjä jäseniä yhteensä 360. Liiton mestarit olivat Timo Takalo Louhi ja Maija-Liisa Vuori-Seppälä Y-Ke. Miesten joukkuekilpailun voitto RäMe ja parikilpailun VKK. Naisten parikilpailun voitti T-Ke. Sarjamyllymestarit olivat SuFiKa ja naisissa RäMe.

1975-1976
Jäsenmäärä on asettunut 350 tasolle, vaikka seuroja oli liitossamme enää 21. Liiton mestareiksi keilasivat Martti Toivonen ja Maisa Järvinen. Joukkuekilpailun voitti Louhi ja naisten parikilpailun Y-Ke. Sarjamyllymestarit olivat RäMe ja RiKe-70. Hyvinkää liittyi liitto-otteluvastustajiimme. Klaus Ikonen voitti keilailun maailmancupin Suomen karsinnan ja sijoittui Filippiineillä keilatussa finaalissa 11. sijalle. Suurmestarimme nro 3 oli Martti Toivonen Louhi ja nro 4 Aulis Stick Keila-12.

1976-1977
Liiton jäsenseuroja oli 19 ja niissä rekisteröityjä jäseniä yhteensä 357. Liiton mestaruuden voittivat Reijo Virtanen ja Maisa Järvinen. Joukkuekilpailun voitti RäMe, miesten parikilpailun Keila-12 ja naisten parikilpailun SuFiKa. Sarjamyllymestarit olivat RäMe ja Jenga.

1977-1978
Liittoon kuului toimikauden aikana 21 jäsenseuraa ja niissä oli rekisteröityjä jäseniä yhteensä 354.  Timo K Urhola luopui liittomme puheenjohtajuudesta, jota hän oli hoitanut alusta asti. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Taisto Kivelä.
Liittomme sai järjestettäväkseen toisen SM-kisansa, tällä kertaa oli kyseessä CD-luokkien kilpailut, joihin osallistui 822 keilaajaa. Louhen Keijo Loskin keilasi ensimmäisenä lohjalaisena 300 pisteen sarjan kotihallissaan. Liiton mestarit olivat Keijo Loskin ja Maisa Järvinen. Joukkuemestari oli Keila-12 ja parimestarit Louhi ja naisissa Jenga. Sarjamyllyn voittivat LoKe ja SuFiKa.

1978-1979
Jäsenmäärä pysyi ennallaan, seuroja oli 22 ja niissä jäseniä 362. Liittomme 10-vuotisjuhlia vietettiin 11.11.1978, SKL:n edustajina paikalla olivat Aapo Laitinen ja Pekka Harju. Tilaisuudessa sai pitkäaikainen puheenjohtajamme Timo K Urhola hopeisen ansiomerkin ja Pål Påhlson hopeisen levykkeen. Liiton mestareiksi keilasivat Kauko Taponen ja Maisa Järvinen, joukkuemestari oli Louhi ja parimestari miesten puolella Louhi ja naisten puolella Jenga.  Jengan naisjoukkue nousi ensimmäisenä lohjalaisjoukkueena mestaruussarjaan. Sarjamyllymestarit olivat Louhi ja Jenga.

1979-1980
Liittoomme kuului 23 seuraa ja niissä oli jäseniä 372. Liittomme kolmanneksi puheenjohtajaksi valittiin  Pekka Laurila.
Liiton mestaruuden voittivat Henry Westerholm ja Sirpa Saastamoinen, joukkuekilpailun RäMe ja parikilpailunt Louhi ja Jenga. Sarjamyllymestarit olivat LoKe ja Jenga.

1980-1981
Liittoon kuului toimikauden aikana 20 jäsenseuraa ja niissä oli rekisteröityjä jäseniä yhteensä 336. Kalevi Örnberg saavutti ensimmäisenä lohjalaisena valtakunnan suurmestarin arvon. Risto Halmeesta tuli LKL:n Suurmestari nro 5 ja Toivo Peltoniemestä nro 6. Louhi nousi ensimmäisenä miesjoukkueena valtakunnan mesraruussarjaan.
Liiton mestarit olivat Toivo Peltoniemi ja Sirpa Saastamoinen, joukkuemestarit RäMe ja parimestarit RäMe ja SuFiKa. Sarjamyllymestarit olivat RäMe ja Jenga.

1981-1982
Liiton jäsenseuroja oli 20 ja niissä jäseniä yhteensä 340, Kilpailusuoritusten määrä laski tuntuvasti. LoKen Pekka Ojala ja Jari Abrahamsson voittivat parikilpailussa ensimmäisen kultamitalin Lohjalle avoimissa SM-kisoissa. Liiton mestarit olivat Toivo Peltoniemi ja Sirpa Saastamoinen, joukkuemestari RäMe ja parimestarit RäMe ja EvoKe.  Sarjamyllyn voittivat RäMe ja SuFiKa.

1982-1983
Jäsenmäärät pysyivät samana kuin edellisellä kaudella. Ilolla voitiin todeta, että kilpailusuoritusten määrä kasvoi edellisestä kaudesta lähes 30%. Tauno Erolahdesta tuli LKL:n Suurmestari nro 7. RäMe nousi Louhen seuraksi SM-Liigaan. Liiton mestarit olivat Olavi Alhonen ja Ulla Merilinna, joukkuemestarit RäMe ja parikilpailut voittivat RäMe ja SuFiKa. Sarjamyllyn parhaat olivat Louhi ja KirKe.

1983-1984
Liitossamme oli 20 jäsenseuraa, joissa jäseniä yhteensä 326. Liiton taloudellinen tulos oli 30% edellistä kautta parempi. Liittomme neljänneksi  puheenjohtajaksi valittiin Olavi Andersen. RäMe teki jättiyllätyksen voittamalla SM-liigan heti ensimmäisellä kaudella. Kimmo Lindenistä tuli Suurmestari nro 8 ja Olli Tiaisesta nro 9. Kalle K Johansson keilasi toisena lohjalaisena 300 pisteen sarjan Lohjalla ja oli tapahtumahetkellä vanhin 300 pisteen tekijä Suomessa. Raisio liittyi liitto-otteluvastustajien joukkoon, tosin Raision Keilailuliiton jäseniä oli jo aikaisemmin keilannut Turun joukkueessa. Lohjalla järjestettiin naisten SM-kisat, joissa kirjattiin osanottoennätys, kun kaikkiaan 831 naista keilasi mestaruudesta.
Liiton mestareiksi keilasivat Kalevi Örnberg ja Sirpa Saastamoinen, joukkuemestari oli RäMe ja  parimestarit RäMe ja EvoKe. Sarjamyllyn voittivat Louhi ja KirKe.

1984-1985
Liittomme 19:sta jäsenseurassa oli jäseniä yhteensä 334, Kausi oli edellistä hiljaisempi, mutta positiivista oli koululaiskeilailun valtava lisääntyminen. RäMe voitti SM-liigassa hopeaa, joten edellisen kauden voitto ei ollut mikään sattuma. Keila-12 nousi SM-liigaan. Kausikeskiarvot olivat maamme korkeimpia, kärkimiehen Risto Halmeen keskiarvo oli 205,88. Liiton mestaruuden voittivat Kimmo Linden ja Sirpa Saastamoinen, joukkuekilpailin Keila-12 ja parikilpailut Louhi ja Jenga. Sarjamyllymestarit olivat RäMe ja SuFiKa,

1985-1986
Liitossamme oli 19 seuraa, joissa jäseniä yhteensä 324. Kilpailusuoritusten määrä nousi 10% ja kilpailutulot 20%. Risto Halme keilasi kolmantena lohjalaisena 300 pistettä Lohjalla, Olli Tiainen oli Suomen viisimiehisjoukkueessa, joka voitti Euroopsn-cupin. Taisto Toivosesta tuli liittomme Suurmestari nro 10. Lohjan kaupunki voitti toisena lohjalaisjoukkueena firmakeilailun Euroopanmestaruuden, tällä kertaa Ranskan Nizzassa. Liiton mestaruudet voittivat Olli Tiainen ja Sirpa Saastamoinen, joukkuemestari oli RäMe ja parimestarit RäMe ja Jenga. Sarjamyllyn voittivat Keila-12 ja EvoKe.

1986-1987
Liiton jäsenmäärä lisääntyi kahdella seuralla ja rekisteröityjä jäseniä oli yhteensä 345. Myös liiton kilpailutulot lisääntyivät noin 12%. Talissa järjestettiin MM-kisat ja joukkueeseen kuului myös Olli Tiainen, joka saavutti yhden joukkuehopean. Risto Halme saavutti toisena lohjalaisena valtakunnan Suurmestarin arvon. Kauden kohokohta oli tietysti Rännimestareiden toinen SM-liigan voitto. Keila-12 voitti ykkössarjan lohkonsa ja nousi SM-liigaan. Lohjalla keilattiin epäviralliset senioreiden SM-kisat ja voittaja oli Keila-12:sta Pekka Ojala. Keila-12 voitti myös joukkuekilpailun. Liiton mestareiksi keilasivat Martti Toivonen ja Ulla Merilinna, joukkuemestari oli Louhi ja parimestarit RäMe ja EvoKe.

1987-1988
Liiton jäsenmäärä oli noin 350, kuten edelliselläkin kaudella. Pål Påhlson valittiin liittomme viidenneksi puheenjohtajaksi. Maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Olli Tiainen keilasi joukkuehopeaa Eurooppa-Cupissa. Martti Toivonen sijoittui toiseksi Ballmasters-turnauksessa, voittaja oli silloin vielä raisiolainen Lasse Lintilä. Kimmo Linden ja Olli Tiainen olivat hopealla avoimien SM-kisojen parikilpailussa. Liiton mestarit olivat Risto Halme ja Ulla Merilinna, joukkuemestari oli Keila-12 ja parimestarit RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyn voittivat RäMe ja Säbinät.

1988-1989
Jäsenmäärä liiton yhdeksässätoista seurassa oli yhteensä 343. Liitto vietti 20-vuotisjuhlia yli sadan kutsuvieraan läsnäollessa, mutta taloudellisesti kausi oli vaatimaton. Rännimestareiden pari Seppo Eskolin-Martti Toivonen voitti avoimissa SM-kisoissa parikilpailun kultaa. Seppo Eskolinista tuli LKL:n Suurmestari nro 11 ja Lasse Lintilästä nro 12.
Liiton mestaruudet voittivat Risto Halme ja Maija Jalola, joukkuemestari oli RäMe ja parimestaruudet voittivat RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyn parhaat olivat Keila-12 ja Säbinät.

1989-1990
Liitossa oli 20 jäsenseuraa, joissa yhteensä 326 jäsentä. Kilpailusuoritukset lisääntyivät merkittävästi. RäMe voitti SM-liigan runkosarjan ja sijoittui finaalissa hopealle. Kai Siltalasta tuli Suurmestari nro 13. RäMe onnistui vihdoin voittamaan Tornados.turnauksen. Olli Tiainen oli ammattilaisille avoimessa Santa Claus-turnauksessa sijoilla 5.-8. Lasse Lintilä voitti British Match Play-kilpailun häviämättä yhtään ottelua.  Kai Siltala oli junioreiden EM-kisoissa ylivoimaisesti paras suomalaiskeilaaja saavuttaen kolme henkilökohtaista sekä yhden joukkuehopean.  Lasse Lintilä ja Olli Tiainen edustivat Suomea Eurooppa-Cupissa. Niilo Kanner edusti Suomea veteraanimaaottelussa ruotsia vastaan. Kujarakenne oli hopealla Hollannin Haagissa keilatuissa firma-keilailun EM-kisoissa. Sokerina pohjalla oli Lasse Lintilän kulta ja kolme hopeamitalia Manilassa keilatuissa nuorten MM-kisoissa. Tämä toi Lintilälle myös valinnan vuoden keilaajaksi. Liiton mestaruuden voittivat Juha Suominen ja Sirpa Saastamoinen, joukkuemestari oli RäMe ja parimestaruudet vei Keila-12 ja Jenga. Sarjamyllyn voittajat olivat RäMe ja Kalke-70.

1990-1991
Rekisteröityjen määrä nousi yhdeksässätoista jäsenseurassamme 350:een, mutta kilpailusuoritusten määrä laski. Liittomme sai kaksi uutta Suurmestaria, Juha Suominen nro 14 ja Aimo Selenius nro 15. Junioreiden PM-kisojen paras keilaaja oli Kai Siltala, voittaen kolme kultamitalia. Säbinöiden Anne Selenius voitti naisten SM-kisoissa B-mestaruuden ja miesten avoimissa SM-kisoissa Olli Tiainen-Lasse Lintilä sijoittui hopealle ja Jari Abrahamsson-Erkki Helander pronssille. Lohja oli saanut järjestettäväkseen junioreiden ja nuorten SM-kisat ja kotihallissaan Kai Siltala oli suosikki ja voittikin kultaa. Parinaan Lasse Lintilä tuli myös parikilpailun kulta. RäMe osallistui seurajoukkueiden Eurooppa-Cupiin sijoittuen neljänneksi varmistaen paikan myös ensi vuonna. Kujarakenne sijoittui toisen kerran peräkkäin hopealle Tampereella keilatuissa firmakeilailun EM-kisoissa. Liiton mestarit olivat Risto Halme ja Anne Selenius, joukkuemestari oli RäMe ja parimestarit RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyn voittivat Keila-12 ja Kalke-70.

1991-1992
Liitossa oli 20 jäsenseuraa, joissa yhteensä 350 jäsentä. Kilpailusuoritusten väheneminen jatkui edelleen. Liittomme kuudenneksi puheenjohtajaksi valittiin Tauno Erolahti. RäMe voitti ykkössarjan ylivoimaisesti ja nousi takaisin liigaan. Olli Tiainen ja Lasse Lintilä voittivat parimestaruuden avoimissa SM-kisoissa ja RäMe sai hopeaa joukkuekilpailussa. Olli Tiainen oli hienosti hopealla henkilökohtaisessa kilpailussa.  Hieno saavutus oli myös Lahden Liittomyllyn voitto vuosien yritysten jälkeen. Kai Siltala voitti viimeisenä juniorivuotenaan EM-kisoissa yhden joukkuekullan ja yhden hopean. Olli Tiainen kuului maajoukkueeseen, joka voitti Eurooppa-Cupin. Kujarakenne sai kahden edellisen vuoden hopean jälkeen täysosuman firmakeilailun EM-kisoissa Italiassa. Lisäksi Kujarakenne voitti firmakeilailun SM-joukkuemestaruuden ja Lasse Lintilä henkilökohtaisen mestaruuden. Liiton mestarit olivat Tsuno Erolahti ja Sari Laine, joukkuemestari RäMe sekä parimestarit Keila-12 ja Säbinät. Sarjamyllyn voittivat Keila-12 ja Säbinät.

1992-1993
Rekisteröityjen keilaajien määrä laski lähes 20 % ollen  ensimmäisen kerran liittomme historiassa alle 300. Jäsenseuroja oli enää 17. Kilpailumenestys oli laimeampaa kuin edellisillä kausilla, mutta mahtui kauteen menestystäkin. Mainittavin on kenties Rännimestareiden toinen voitto Tornados-turnauksen TV-finaalissa.  Firmakeilailun puolella menestys jatkui. Kujarakenne sai kahden hopean ja kullan jatkokso pronssia Geneven EM-kisoissa. Lisäksi Kujarakenne otti jättipotin firmakeilailun SM-kisoista. Maajoukkue-edustajamme Lasse Lintilä ja Olli Tiainen saivat useita mitaleita PM-kisoista. Marjatta Sutela toi ensimmäisen lohjalaismitalin senioreiden SM-kisoista sijoittuen pronssille. Liiton mestaruudet voittivat Martti Toivonen ja Marjatta Sutela, joukkuemestari oli IB ja parimestarit RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyvoittajat olivat RäMe ja Säbinät.

1993-1994
Liitossamme oli enää 16 jäsenseuraa ja rekisteröityjien keilaajien määrä oli laskenut jo 260:een. Kilpailukausi oli muutenkin latteampi ja kilpailusuoritusten määrän lasku heikensi liiton taloutta. Kilpailumenestys oli totuttua laimeampaa. Olli Tiaisen BWO-karsinnan voitto ja pääsy ammattilaisten kilpailuihin Chicagoon oli loistava saavutus, Marko Saarnista tuli Suurmestari nro 16. Liiton mestarit olivat Lasse Lintilä ja Liisa Lind, joukkuemestari Kalke-70 ja parimestarit RäMe ja Kalke-70. Sarjamyllyn voittivat RäMe ja Kalke-70.

1994-1995
Rekisteröityjen keilaajien määrä laski edelleen vähän, ollen nyt alle 250 ja jäsenseuroja oli enää neljätoista. Kilpailusuoritusten väheneminen loppui ja liiton talous vakiintui. Keilahallin palveluksessa muutaman vuoden olleen Erkki Lehtosen ja Lasse Lintilän rohkea päätös aloittaa yksityisyrittäjinä toi myös uutta väriä keilailutoimintaan. Kilpailutoiminnassa kokeiltiin uusia kilpailumuotoja, mm. Baker-tavalla keilattu joukkuekilpailu keräsi 12 joukkuetta ja perhekeilailussa oli runsas osanotto. Firmakeilailun EM-karsinta keilattiin toisen kerran Lohjalla ja keräsi vajaat 300 osallistujaa. Ari Halmeesta tuli Suurmestari nro 17. Lisäksi Ari Halmeella oli kauden päättyessä koossa 21 kpl 300 pisteen sarjaa mikä on ennätys Suomessa. Edustuskeilaajistamme Kai Siltala voitti nuorten MM-kisoissa joukkuekultaa, Ari Halme Maailmancupin pronssia ja Lasse Lintilä PM-kisoissa joukkuepronssia. Säbinät saavuttivat naisten SM-kisoissa parikilpailussa pronssia. Liiton mestarit olivat Lasse Lintilä ja Anne Selenius, joukkuemestari Räme ja parimestarit RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyn voittivat RäMe ja Säbinät.

1995-1996
Jäsenmäärä laski edelleen, ollen nyt 207. Seuroja oli 14. Kausi oli taloudellisesti kuitenkin edellisiä parempi, johtuen senioreiden SM-kisoista, jotka toivat Lohjalle lähes 800 keilaajaa. Samoin keilahallin uudet yrittäjät toivat uusia virikkeitä ja kilpailumuotoja keilahalliin. Senioreiden SM-kisoista odotettiin myös kilpailumenestystä, mutta ainoa finaaleihin selvinnyt oli Carita Lindberg sijoittuen kuudenneksi.  Kalke-70 oli naisten parikilpailussa hopealla. SM-liigassa RäMe voitti runkosarjan, mutta finaalissa All Stars oli parempi ja RäMe sai tyytyä hopeaan. RäMe II nousi ensi kaudeksi ykkössarjaan, Valtakunnallisessa seura-cupissa RäMe oli myös hopealla. Avoimissa SM-kisoissa RäMe sijoittui joukkuekilpailussa hopealle. Loistava sijoitus oli myös Marjatta Sutelan viides sija naisten A-SM-kisoissa. Liiton mestareiksi keilasivat Toivo Peltoniemi ja Raili Liitsola, joukkuemestari oli RäMe ja parimestarit RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyn voittivat RäMe ja Säbinät ja uutuutena keilatun Baker-sarjamyllyn voittivat säbinät.  Kilpailullisesti ehkä paras saavutus oli kuitenkin Lasse Lintilän esitys Chicagon ammattilaiskisassa, jossa hän putosi  loppukilpailusta mahdollisimman niukasti ja saavutti parhaan sijoituksen, mihin suomalaiskeilaaja on tässä turnauksessa pystynyt.

1996-1997
Rekisteröityjen keilaajien määrä nousi muutamalla jäsenellä ja seuroja oli edelleen neljätoista. Muuten kausi oli edellistä hiljaisempi ja taloudellisesti huonompi. Kilpailutoiminnassa oli monta iloista hetkeä, mutta myös pettymyksiä. SM-liigassa RäMe oli runkosarjan kakkonen ja pudotti finaalissa Porin Giantsin pronssille. Kaikkien aikojen tiukimmassa finaalissa RäMe hävisi GN:lle sarjan viimeisellä heitolla yhden vaivaisen pisteen, tuloksena jälleen hopeaa. Avoimissa SM-kisoissa esiintyi ensi kertaa kaksi  lohjalaiskeilaajaa TV-finaalissa. Ari Halme ja Lasse Lintilä saivat kuitenkin tyytyä hopeaan ja pronssiin. Euroopanmestaruuskilpailuissa Lasse Lintilä oli paras suomalainen ja voitti yhteensä neljä hopeaa. Olli Tiainen kruunasi Ballmasters.turnauksen voitolla. Liiton mestareiksi keilasivat Lasse Lintilä ja Hellevi Laitinen, joukkuemestari oli Kalke-70 ja parimestarit RäMe ja Säbinät. Sarjamyllyn voittivat RäMe ja Kalke-70.

1997-1998
Jäsenseurojen määrä oli pudonnut kolmeentoista, mutta rekisteröityjen määrä oli ennallaan. Uimahallin saneerauksen takia keilaajilla oli  tynkäkausi, hallin jouduttua sulkemaan ovensa helmikuun lopussa.               SM-liigassa oli taas Rännimestareiden vuoro juhlia, seura sai kolmannen SM-liigamestaruuden. Suomenmestaruuksia tuli myös avoimista SM-kisoista, kun Lasse Lintilä voitti henkilökohtaisen kullan ja RäMe oli paras myös joukkuekilpailussa. Lasse Lintilä oli myös maajoukkueen runkopelaajia kaikissa kauden kisoissa. Rännimestareiden Pasi Marjamäki ja Sami Salin voittivat nuorten SM-kisoissa parikilpailun kultaa ja Pasi Marjamäki oli hopealla henkilökohtaisessa kilpailussa. Liiton mestaruuden veivät Lasse Lintilä ja Sari Laine, joukkuemestari oli Keila-12 ja parimestarit RäMe ja Kalke-70. Sarjamyllyn voittivat AT BC ja Kalke-70.

1998-1999
Kausi on Lohjan Keilailuliirro ry:n juhlavuosi. 21.11.1998 kokoonnuttiin viettämään 30-vuotisjuhlaa, jossa jaettiin ansiomerkit ja viirit seuraaville:
SKL:n kultainen ansiomerkki:: Östman Börje                    RäMe       LKL:n toiminnanjohtaja ja johtokunnan sihteeri
SKL:n hopeinen ansiomerkki:  Erolahti Tauno                 Keila-12    LKL:n puheenjohtaja
                                                      Lindberg Lars-Gunnar    Kalke-70   LKL:n aktiivinen A-ohjaaja
                                                      Lindberg Carita                Kalke-70   LKL:n aktiivinen A-ohjaaja
                                                      Laurila Pekka                    RäMe       LKL:n pitkäaikainen tilintarkastaja ja LKL:n kolm
as puheenjohtaja
                                        Kyyhkynen Juhani          RäMe       LKL:n pitkäaikainen tilintarkastaja, RäMe:en ent.puheenjohtaja
                                                      Halme Risto                      RäMe       RäMe:en nykyinen puheenjohtaja
Keilailuliiton viirit  nro 25         Kivelä Taisto                                      LKL:n toinen puheenjohtaja
                                         26        Andersen Olavi                                  LKL:n neljäs puheenjohtaja
                                         27        Wikberg Kaj                                        LKL:n nykyinen varapuheenjohtaja
                                         28        Vikström Jarkko                                  Louhen pitkäaikainen puheenjohtaja sekä liiton johtokunnan jäsen
                                         29         Holm Guy                                           Kalke-70 puheenjohtaja
                                         30         Lehtonen Erkki                                  Nykyinen keilahalliyrittäjä
                                         31         Lintilä Lasse                                      Nykyinen keilahalliyrittäjä
                                         32         Kanner Niilo                                      Veteraanikeilaajien "puuhamies"
                                         33         Hakava Aaro                                     LKL:n perustajajäsen     
                                         34         Heikkinen Jorma                                LKL:n perustajajäsen
                                         35         Putkonen Tenho                               LKL:n perustajajäsen

Jäsenseurojen määrä oli nyt 15 ja niissä jäseniä 232. Vapaa-ajan keilailu on lisääntynyt huomattavasti. Toivottavasti tämä heijastuu myös tulevina vuosina jäsen- ja kilpailumäärien kasvuun. Kilpailurintamalla taas tuli menestystäkin, kun SM-liigassa saatii taas juhlia kultaa, sillä RäMe voitti toista ja viimeistä kertaa Baker-systeemillä pelatun SM-liigan ja siirsi tämän pelimuodon historiaan voittamattomana. Avoimissa SM-kisoissa paras saavutus oli RäMe:een parikilpailun hopea. Lasse Lintilä kuului edelleen maajoukkueen runkopelajiin ja valittiin myös tulevan kauden MM-joukkueeseen, joihin hänelle tekee seuraa Ari Halme.  Liiton mestaruuden veivät Toivo Peltoniemi (MA) Raimo Sutela (BCD) Teuvo Marjoneva (vet) ja Marjatta Sutela, joukkuemestarit oli LoKe ja Säbinät sekä  parimestarit AT BC ja Kalke-70.. Sarjamyllyn voittivat Kalke-70 (1.div), LoKe (2.div)  ja RäMe (naiset).

1999-2000
Vapaa-ajan keilailu kehittyi kaudella  myönteisesti, mutta  kilpakeilailu oli edelleen pienessä kriisissä. Kilpailusuoritukset putosivat huomattavasti. Jäsenmäärä pysyi edelleen 220 tuntumassa. Seuroja oli kaudella kolmetoista. Liiton mestaruuten keilasivat Linberg Lars-Gunnar, Kalke-70 (MA), Lehtinen Jouko, Kalke-70 (B), Teeri Marko, (CD), Erolahti Tauni, K-12 (vet) ja Saastamoinen Sirpa, Säbinät. Joukkuemestarit olivat miehissä Aura ja naisissa Säbinät sekä parimestarit niin miehissä kuin naisissakin Kalke-70. Paikallissarjassa voittoon keilasivat Louhi (1.div), Kalke-70 (2.div) ja naisissa RäMe. Avoimissa SM-kisoissa liittomme lippulaiva RäMe menestyi erinomaisesti. Lasse Lintilä voitti kultaa, Mika Luoto oli pronssilla ja Ari Halme vielä viides. Joukkuekilpailussa RäMe voitti kultaa ja parikilpailussa hopeaa ja pronssia. SM-liigassa RäMe voitti runkosarjan ja selvisi suoraan finaaliin, jossa kuitenkin Leppävirran Mainarit peittosivat lohjalaiset ja saivat vihdoin kultaa SM-liigassa. Kansainvälisissä arvokilpailuissa saavuttivat liittomme keilaajat suurimman menestyksen. MM-kilpailuissa Lasse Lintilä ja Ari Halme olivat voittaneessa triojoukkueessa ja lisäksi Ari Halme keilasi henkilökohtaisen pronssimitalin. Israelin Eerooppa-cupissa tuli täydellinen suomalaisjuhla. Miesten kilpailu oli lisäksi lohjalaisjuhlaa, sillä kuusihenkisestä joukkueesta oli peräti neljä liittomme keilaajaa. Ari Halme, Lasse Lintilä, Mika Luoto ja Jussi Turtiainen pääsivät juhlimaan finaalissa voittoa rakkaasta vihollisesta, Ruotsista.

2000-2001
Kausi ei edellisestä paljon poikennut, mitä kilpailusuorituksiin ja jäsenmääriin tulee. Vapaa-ajan keilailu oli edelleen myötätuulessa, mutta kilpailusuoritukset putosivat edelleen. Jäsenmäärä pysyi yli 200 keilaajan. Seuroja oli kaudella kolmetoista. Liiton mestaruuteen keilasivat Jari Abrahamsson, AT BC (MA), Pekka Lindholm, RäMe, (B), Asko Lehtoranta, Louhi (CD), Raimo Suominen, AT BC (ve), ja Raili Liitsola. Joukkuemestarit olivat miehissä RäMe ja naisissa Säbinät sekä parimestarit miehissä RäMe ja naisissa Kalke-70. Paikallissarjassa voittajat olivat RäMe (1.div), SuFiKa (2.div) ja Säbinät (3.div). Avoimissa SM-kisoissa RäMe menestyi erinomaisesti. Lasse Lintilä voitti kultaa toisen kerran peräkkäin, Mika Luoto oli viides, Olli Tiainen kuudes ja Sami Konsteri seitsemäs. RäMe voitti parikilpailussa pronssia. Kansainvälisissä arvokilpailuissa saavuttivat liittomme keilaajat suurimman menestyksen. EM-kilpailujen paras keilaaja oli Mika Luoto. neljä kultaa ja pronssi, lisäksi mitaleille keilasivat myös Ari Halme ja Sami Konsteri. PM-kilpailuissa lohjalaisista olivat mukana Mika Luoto, Sami Konsteri ja Jussi Turtiainen tuomisinaan kulta ja viisi hopeaa. Nuorten MM-kisoista Sami Konsteri sai yhden  joukkuehopean. Kansainvälisten kisojen suurin pettymys oli ehkä maailmancupin kuudes sija, olihan mukana neljä lohjalaiskeilaajaa ja takana Eurooppa-cupin voitto. Mainittakoon vielä kotimaan keilailutapahtumista, että ns. Veikkauskiertueen kolmoisvoitto tuli järjestyksessä Mika Luoto, Lasse Lintilä ja Ari Halme.

2001-2002
Senioreiden SM-kisat toivat vähän vipinää  keilahallille, kun 606 keilaajaa kisasi mestaruuksista. Paras lohjalaismenestys oli Kalke-70 naisten parimestaruus.

Muuten kausi kulki parin edellisen kauden viitoittamaa rataa, eli jäsenmäärä pysyi lähes samana ja kilpailusuoritusten nousua saatiin jäädä edelleen odottamaan.  Liittomme tavoite tulevaisuudessa olisi uusien jäsenten houkutteleminen suuresta "viihde"-keilaajien joukosta. Toivotaa, että keskiarvotasoituskilpailut saavat vähemmän aktiivit kilpailijat innostumaan uudelleen. Jäsenmäärä pysyi yli 200 keilaajan. Seuroja oli kaudella kolmetoista. Paikallissarjat keilattiin taas amerikkalaisella pelitavalla. 1. div voitti RäMe, 2.div Keila-12 ja  3.div LoKe. Naisten sarjaa ei enää pelattu, vaan naiset pelasivat miesten joukossa tasoituksin. Liiton mestaruuteen keilasivat Sami Salin RäMe (MA), Asko Säkkinen PiKe (B), Seppo Aapro LoKe (CD) ja naisissa Raili Liitsola ja veteraaneissa Olavi Andersen. Joukkuemestarit olivat miehissä Louhi ja naisissa Säbinät sekä parimestarit miehissä RäMe ja naisissa Kalke-70.  SM-liigassa RäMe palasi taas tasolleen ja voiti viidennen liigamestaruutensa. Toivottavaa olisi, että rasittavia ulkomaanturnauksia keilaavat maajoukkuepelaajamme jaksaisivat jatkossakin uhrata aikaansa SM-liigakierroksille. Kansainvälisissä arvokilpailuissa saavuttivat liittomme keilaajat jälleen huippusaavutuksia. Lasse Lintilä, Mika Luoto, Sami Konsteri, Ari Halme, Olli Tiainen jne. ovat tuttuja nimiä niin Ruotsissa, Tanskassa, Keski-Euroopassa, kuten myös Kauko-Idässä ja Yhdysvalloissa

2002-2003
Kausi oli lähea edellisten kausien kaltainen. Jäsenmäärä on pysynyt lähes vakiona ja samoin on tapahtunut myös kilpailuaktiivisuudessa. Kolmessatoissa jäsenseurassamme on yhteensä hieman yli 200 jäsentä. Paikallissarjoissa voittajat olivat RäMe 1.div, LoKe 2.div ja LoKe 3.div. Liiton mestareiksi  keilasivat Sami Salin RäMe (MA), Tamminen Aaro Kalke-70 (B), Ari Korhonen RäMe (CD),  naisissa Carola Berholm Säbinät ja Olavi Andersen Keila-12 veteraanit.
Joukkuemestaruuden vei miehissä RäMe ja naisissa Kalke-70 ja parikilpailun parhaat olivat RäMe ja Säbinät.
SM-liigassa RäMe oli kolmas saavuttaen täten ensimmäisen pronssin kulta- ja hopeamitaleiden jälkeen.  Ilahduttavaa oli myös veteraanien ja naisten menestys valtakunnansarjoissa. Avoimissa SM-kisoissa Sami Konsteri RäMe "putsasi pöydän" eli otti kultaa henkilökohtaisessa, nelimies- sekä parikilpailussa. RäMe siis sai kultaa molemmissa joukkuepeleissä. Kansainvälisissä kilpailuissa liittomme  keilaajat menestyivät jälleen erinomaisesti. Mika Luoto (RäMe) voitti arvostetun henkilökohtaisen maailmancupin. Sami Konsteri ja Lasse Lintilä menestyivät loistavasti sekä kotimaisissa että ulkolaisissa suurkilpailuissa. Mainittakoon vaikka Ballmasters-turnaus, Ranking-kiertue sekä Ruotsin Super-Six-kilpailut. 35-vuotiaan liittomme ikärakenne on ollut "ukkoutumaan" päin, mutta nyt on alkanut jo muutamia nuoria keilaajia rekisteröitymään ja heistä toivomme myös kilpakeilailun piristystä.

2003-2004
Jäsenseuroja oli kolmetoista ja niissä jäseniä 234. Nuorten ja junioreiden SM-kilpailut toivat Lohjalle 328 nuorta keilaamaan mestaruuksista. Parhaana lohjalaisena Jesse Lindholm (RäMe) oli junioreissa viides.
Liiton mestareiksi keilasivat Sami Salin RäMe (MA),  Jesse Lindholm RäMe (B), Erkki Vainio LoKe (CD), Raimo Suominen  Keila-12 (vet) ja Sirpa Saastamoinen (Säbinät) Joukkuekilpailussa paras oli RäMe ja parikilpailussa Keila-12, naisten joukkuekilpailun ja parikilpailun vei RäMe. Paikallissarjassa Lusa voitti 1.div, Pike 2.div ja Säbinät 3.div. SM-liigassa RäMe otti toisen peräkkäisen pronssin ja merkittävää oli myös RäMeen naisten nousu SM-liigaan. Avoimissa SM-kisoissa "konkari" Olli Tiainen voitti pitkän uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kullan. Kansainvälisissä kilpailuissa liittomme keilaajat menestyivät jälleen erinomaisesti.  Mika Luoto oli tällä kertaa maailmancupissa kolmas. Lasse Lintilä ja Mika Luoto kuuluivat MM-joukkueeseen, joissa Luoto voitti singlekultaa ja Lintilä triossa pronssia.  RäMe voitti jälleen Tornados-turnauksen.

2004-2005
Tämä toimintakausi antoi uskoa tulevaisuuteen, kasvu näkymät olivat valoisat. Liittoomme perustettiin neljästoista jäsenseura Lohja Bowling ry. Seura on tarkoitettu kehittämään nuorten ja junioreiden keilailuharrastusta.  Jäsenten määrä oli kauden lopussa 266, mikä tarkoittaa noin 15% nousua. Lähes koko ansio tästä kuuluu  Lohja Bowlingin junioreille.
Paikallissarjoissa mestarit olivat RäMe (1.div), Säbinät (2.) ja RäMe (3.div). Liiton mestarit olivat Olli Tiainen, RäMe, (MA), Kaj Wikberg, AT BC (B), Janne Myllymäki, Lusa (CD), Olavi Andersen, K-12, (vet) ja Sari Laine, Säbinät. Joukkuemestaruuden vei miehissä RäMe ja naisissa Säbinät ja  parikilpailussa parhaat olivat miehissä ja naisissa RäMe. SM-liigassa RäMeen miehet joutuivat tyytymään kuudenteen sijaan, mutta saman seuran naiset sijoittuivat ensimmäisellä liigakaudellaan hienosti viidenneksi. Avoimet SM-kisat olivat taas liittomme keilaajien juhlaa. Lasse Lintilä voitti ensimmäisenä keilaajana neljännen henkilökohtaisen Suomenmestaruuden, ja Mika Luoto täydensi menestystä hopeamitalillaan. Sekä parikilpailun että joukkuekilpailun voitto tuli myös Lohjalle, sillä RäMe voitti molemmat. Kansainvälisissä kilpailuissa liittomme menestys oli menneellä kaudella lähinnä Lasse Lintilän harteilla, mutta kesän EM-kisoissa Suomi sitten voittikin kaikki kultamitalit ja useita muita mitaleita.
Uuden junioriseuran perustaminen oli erittäin tervetullut ratkaisu uusien keilaajien saamiseksi keilailun harrastajiksi. Eikä haittaa, vaikka liittomme keski-ikä putosi kerralla kymmenen vuotta. Tärkeintä on kuitenkin, että nämä nuoret saavat tukea ja opastusta kaikella mahdollisella tavalla. Näin voimme toivoa, että tulevaisuudessakin löytyy joitakin uusia edustustason keilaajia joukostamme.

2005-2006
Liitossa puhaltavat uudet tuulet. Uutena puheenjohtajana aloitti Jorma Lappeteläinen, LoKe. Pitkäaikainen entinen puheenjohtaja Tauno Erolahti palkittiin  19.9.2005 Suomen Keilailuliiton Kultaisella ansiomerkillä.
Tämä kausi oli kasvun ja junioreiden vuosi. Uusi junioriseura Lohja Bowling ry oli jättimenestys ja sai heti avauskaudella yli 70 jäsentä. Tämän takia liiton jäsenmäärä nousi n. 30% ja jäsenmäär oli kauden lopussa 323. Myöskin tästä johtuen lisääntyivät kilpailusuoritukset jonkin verran. Liiton mestareiksi keilasivat Lasse Lintilä RäMe (MA), Asko Lehtoranta Louhi (B), Jouni Kuronen Lusa(CD) ja Sari Tuominen (Säbinät). Paikallissarjoissa voittivat RäMe (1.div), RäMe (2.div) ja IB (3.div) Joukkuekilpailussa paras oli RäMe ja naisissa Säbinät. SM-liigassa RäMe sai tyytyä pronssiin miesten osalta, mutta RäMeen naiset yllättivät ja sijoittuivat SM-liigassa hienosti hopealle. Veteraanien mestaruus-sarjassa Keila-12 oli kuudes.  Avoimissa SM-kisoissa Lasse Lintilä sijoittui pronssille, RäMe oli parikilpailussa hopealla ja joukkuekilpailussa pronssilla. .div LoKeNaisten puolella koettiin ehkä kauden miellyttävin yllätys, kun Päivi Wiman (RäMe)  voitti kultaa SM-kisoissa ja jätti kokeneet maajoukkuekeilaajat himmeämmille mitalleille.  Senioreiden SM-kisoissa Kalke-70 voitti pronssia naisten parikilpailussa.

2006-2007
Tällä kaudella kasvu jatkui edelleen, kiitos junioreiden. Kauden lopussa seuroja oli edelleen neljätoista ja niissä jäseniä yhteensä 360, joista  peräti 110 junioriseura Lohja Bowlingissa. Kilpailutoiminnassa oli myös merkittävä nousu.
Liiton mestaruuksiin keilasivat Lasse Lintilä, RäMe (MA), Leif Valli  PiKe (B), Antti Savolainen RäMe(CD), Kaj Wikberg ATBC (vet), Sami Valli LoBowl (juniorit) ja Raili Liitsola Kalke-70. Joukkuemestari oli RäMe ja parikilpailun parhaat olivat miehissä LoKe ja naisissa Kalke-70.  SM-liigassa RäMeen miehet joutuivat tyytymään pronssiin ja naiset säilyttivät niukasti liigapaikkansa. Veteraaneissa Keila-12 voitti mestaruussarjan. Avoimissa SM-kisoissa RäMe sijoittui joukkuekilpailussa hopealle. Seniorien SM-kisoissa Ritva Kontio Kalke-70 sijoittui pronssille ja naisten parikilpailussa Kalke-70  voitti kultaa. Veteraanien SM-kisoissa Kalke-70 sijoittui pronssille. Lasse Lintilä saavutti MM-kilpailuissa joukkuehopeaa.  Erkki Lehtonen siirtyi eläkkeelle ja Lasse Lintilä palasi keilahalliyrittäjäksi  Pekka Lindholmin  rinnalle.
 

2007–2008

 

Lohjan Keilailuliitto ry:n kolmaskymmenesyhdeksäs toimintakausi oli edelleen kasvun vuosi. Liittomme neljässätoista jäsenseurassa oli kauden loppuessa 375 jäsentä; AT BC (10), Aura (18), IB (7), K-12 (13), KalKe-70 (17), LB (28), LoBowl (126), LoKe (21), Louhi (11), Lusa (19),

PiKe (11), Rkm-Lohja (8), Räme (63), Säbinät (9). Liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin Carola Bergholm.

Lohjalla keilattiin keväällä 2008 Nuorten ja Junioreiden SM-kilpailut, osanottajia oli 380.

Paikallissarjat keilattiin valtakunnansarjojen tavoin amerikkalaisella pelitavalla.

I divisioonan voittaja oli Lusa, II divisioonan K-12 ja III divisioonan LB II. Veteraanien paikallissarjan voittaja oli Keila 12 II.

Liiton mestaruuksiin keilasivat MA-luokissa Sami Toivonen Räme, B-luokassa Pertti Talja K-12, CD-luokissa Rainer Sohlberg Louhi,

naisissa Sari Tuominen Säbinät, veteraaneissa Aaro Tamminen KalKe-70 ja junioreissa Matti Juselius LoBowl.

Joukkuemestaruuden vei miehissä RäMe ja parikilpailun parhaat olivat LoKe.

Veteraanien mestaruussarjassa Keila 12 voitti Suomen mestaruuden.